Свинско увито с бекон

Свинско увито с бекон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6-8
"Сипете си каничка с виното и сервирайте мезето, гарнирано с вкусни картофки и чушки и за разкош!"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 3 бр.
  • бекон - 10 ленти
  • сол
  • черен пипер
  • червено вино - за намазване 100 мл
  • олио - за пържене
  • гарниране
  • картофи - 4 - 5 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин
  • чесън - 2 ск
  • риган
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свински пържоли без кост се нарязват на парчета и ги поставяме в купа. Намазват се с червеното вино и поръсваме с черен пипер и щипка сол, защото и беконът е солен. Оставя се за 1 час да се овкуси.

Загрява се олио и се запържваме от двете страни до златисто. Всяко парче месо се завива на руло с 2 резена бекон, като леко се застъпват и се нареждат в намазана с мазнина тавичка.

Картофите се обелват и нарязват на дълги и тънки резени, малко по-едри от тези за пържене. Поръсват се със сол, черен пипер, нарязан ситно пресен розмарин и пресовани скилидки чесън.

Разбъркват се добре и се разпределят в тавата до свинските рулца. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност! Сипете си каничка с виното и сервирайте мезето, гарнирано с вкусни картофки и чушки и за разкош!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: