Начин на приготвяне
Свински пържоли без кост се нарязват на парчета и ги поставяме в купа. Намазват се с червеното вино и поръсваме с черен пипер и щипка сол, защото и беконът е солен. Оставя се за 1 час да се овкуси.
Загрява се олио и се запържваме от двете страни до златисто. Всяко парче месо се завива на руло с 2 резена бекон, като леко се застъпват и се нареждат в намазана с мазнина тавичка.
Картофите се обелват и нарязват на дълги и тънки резени, малко по-едри от тези за пържене. Поръсват се със сол, черен пипер, нарязан ситно пресен розмарин и пресовани скилидки чесън.
Разбъркват се добре и се разпределят в тавата до свинските рулца. Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност! Сипете си каничка с виното и сервирайте мезето, гарнирано с вкусни картофки и чушки и за разкош!