Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско печено с бекон и кашкавал

Свинско печено с бекон и кашкавал

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8892k3
Свинско печено с бекон и кашкавал
Снимка: Н.Акифова
1 / 3
13/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Свинското се чувства най-комфортно, когато е в компанията на своите приятели бекона и кашкавала"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • бекон - 100 г
  • кашкавал - 200 г
  • лук - 2 глави
  • черен пипер - 1 к.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • лимони - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското месо на тънки жулиени, бекона на кубчета и лука на полумесеци, добавяме сол и черен пипер, разбъркваме всичко хубаво.

Изсипваме месото в тава за печене и слагаме във фурната за един час на 180 градуса, покрита с фолио.

След като мине един час отваряме фолиото и изсипваме сока от месото в една купа, прибавяме вътре брашното и изстискваме половин лимон вътре.

Разбъркваме, след това заливаме месото със соса и настъргваме кашкавал обилно, печем още пет минути и сервираме с помощта на голяма лъжица в чиния за сервиране.

Слагаме резенче лимон за допълнително овкусвване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: