Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Пуешко със зеленчуци

Пуешко със зеленчуци

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пуешко със зеленчуци7 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Не ви трябва цялата пуйка, а само бутчето, за да си хапнете сладко-сладко"

Необходими Продукти

  • пуешко месо - бут около 1200 гр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер - сладък
  • розмарин - 1 ч.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 4 скилидки
  • картофи - 1 кг.
  • моркови - 500 гр.
  • бяло вино - 1/2 л.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натърквате пуешкото със сол, черен пипер и червен пипер и слагате в достатъчно голява тавичка. Обелвате картофите и ги нарязвате на половина, ако са по - големи на четвъртини, ако са по - малки може и цели. Обелвате лукът и го нарязвате на осем. Обелвате и чесъна. Морковите също почиствате и нарязвате на големи и равни парчета.

Добавяте зеленчука към пуешкото и подправяте с розмарина и мазнината. Слагате във фурната и печете 1 и 1/2 часа на 180 градуса.

След като мине 1/2 час от започване на печенето изсипете в тавичката и бялото вино, след което от време на време обливайте със соса от тавичката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
55
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Лесна за приготвяне рецепта, а в резултат изключително вкусно ястие -изпечени Пуешки бутчета с картофи, лук и моркови! Класика!!!
10.04.2022 00:08
1