Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Плосък хляб»Сметанови чеснови питки

Сметанови чеснови питки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сметанови чеснови питки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сметана - 3 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Содата, олиото и солта се разбиват със сметаната. Добавят се пасираният чесън и накълцаният магданоз.

Постепенно се сипва брашното, което предварително се пресява. Замесва се гладко тесто. Разделя се на топки, които се притискат до плоски питки и се разточват върху набрашнена повърхност.

Пекат се на загрят сач. Готовите питки се редят една върху друга и се завиват с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: