Жълта леща с зеленчуково къри

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
14/02/2014
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 195
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • жълта леща - 2 ч.ч. (300 г)
  • лук - 2 глави, на филийки
  • домати - 2 бр., нарязани
  • къри - 2 стръка с листа
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • вода - 1 л
  • сол - 1 ч.л.
  • зеленчуци - 800 г, смесени
  • тамариндова паста - 2 с.л.
  • кокосов орех - 1 ч.ч. (100 г), настърган
  • вода - 6 с.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • кориандър - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • синапови семена - 1 ч.л.
  • люти чушки - 3 бр., натрошени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се вари заедно с лука, доматите, листата от къри, водата и солта около 20 мин.

Добавят се зеленчуците заедно с тамариндовата паста, кокосовият орех, смесен с 6 с.л. вода и захарта. Всичко се вари около 15 мин. Добавят се кориандърът и се вари още 10 мин.

Лютите чушки, синаповите зърна се запържват в зехтина и се добавят към зеленчуковото къри. Разбърква се добре и се държи на огъня за още 2 мин.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Чезара
Чезара
10.01.2015 16:48
Няма как това да е оригинална рецепта,защото се започва със запържването на много лук и от там нататък умопомрачително количество (със шепи)подправки и т.н.
0
0