Лук с портокалов конфитюр

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
08/07/2014
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо495
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • лук - 1 кг. на филийки
  • зехтин - 6 с.л.
  • захар - 1/3 ч.ч. (70 г), на пясък
  • портокалов сок - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се покрива със студена вода.

Зехтинът се загрява, добавя се захарта и се бърка до пълното ѝ разтваряне около 5 мин. Добавя се портокаловият сок.

Лукът се изцежда и се запържва в тигана с портокаловия сок и се осолява.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар