Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Лук с портокалов конфитюр

Лук с портокалов конфитюр

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Лук с портокалов конфитюр1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 кг. на филийки
  • зехтин - 6 с.л.
  • захар - 1/3 ч.ч. (70 г), на пясък
  • портокалов сок - 1 1/4 ч.ч. (310 мл)
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се покрива със студена вода.

Зехтинът се загрява, добавя се захарта и се бърка до пълното ѝ разтваряне около 5 мин. Добавя се портокаловият сок.

Лукът се изцежда и се запържва в тигана с портокаловия сок и се осолява.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: