Ориз с маслини

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
03/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 451
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се вари в подсолена, вряща вода около 15-20 мин. Изцежда се и се прехвърля в подходяща чиния за сервиране.

Лукът се запържва, добавя се виното и се държи на огъня, докато виното се изпари.

Прибавят се доматите, лимоновия сок, лютата чушка, майораната, босилекът и маслините, като се оставят на котлона около 8 мин. Оризът се залива с получения сос.

Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова купа с гевгир 4.2 л.
8.00 лв.
Виж ››

Много полезно съчетание от съдове - купа с гевгир, което може да използвате по предназначение и не само. Купата може да се отделя и да се ползва за разбиване на смеси. Когато се ползват заедно, гевгирът помага за лесното измиване на продукта, а купата - за изхвърляне на излишната вода.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар