Начин на приготвяне
Тиквичките се измиват много добре. Настъргват се на най-ситната част на рендето и се слагат в купа.
Посоляват и се оставят да се отцедят за 10 мин., след което се изтикват от водата.
В купа, в която ще се бърка, яйцата се разбъркват на пяна.
Пармезанът се прибавя към яйцата. Разбърква се много добре.
Лимецовото брашно се разбърква с царевичното брашно в отделна купа с бакпулвера.
Прибавят се изцедените тиквички, разбърканите брашна, киселото мляко и маслото.
Маслото не се разтопява предварително, трябва да се меко на стайна температура.
Сместа се разбърква много добре до получаване на хомогенна смес и се оставя да престои 10 мин.
Гофретите се пекат в предварително намазан с масло и загрят гофретник до златисто.
Лимецови гофрети от тиквички са вкусни и здравословни. Ще ви станат любими, ако сте почитатели на солените гофрети.