Начин на приготвяне
Маслото се оставя на стайна температура за 1 час, за да омекне.
Яйцата се разбъркват първо с телена бъркалка, след това с миксер на пяна.
Кафявата захар се разбърква с ваниловата захар. Захарта се прибавя към яйцата при продължително бъркане.
Маслото се прибавя към сместа на малки парчета, като бъркането продължава на висока степен.
Брашното от лимец се разбърква с бакпулвера.
Козето прясно мляко се затопля леко.
Към сместа се прибавя 1/3 от брашното и 1/3 от прясното мляко.
Разбърква се много добре, след което се прибавя втората една трета от брашното и млякото.
Разбърква се и се прибавя последната една трета от брашното и млякото.
Сместа се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Уредът за гофрети се затопля до пълна готовност.
От сместа се изписва 1 черпак във всяко гнездо на уреда и се пече до пълното изпичане на гофретите около 5-7 мин., като не се отваря по време на печене.
Готовите Лимецови белгийски гофрети сервираме, докато са още топли. Гарнираме ги като палачинки.
Между другото с брашно от лимец стават и прекрасни лимецови палачинки, както и лимецови курабийки.