Начин на приготвяне
Измития ориз сипвам в тенджерка и заливам с вряла вода, да покрие хубаво ориза, варя до поемане на всичката вода.
В друга тенджера сипвам и сварявам млякото.
Когато оризът е поел водата, пресипвам към горещото мляко, добавям есенцията и захарта и доварявам ориза, като бъркам непрекъснато, въпреки че тенджерката ми е керамична.
Готово е млякото с ориз, когато почне да има съпротивление при бъркането. Оризът е перфектно сварен, сместа е като оризова каша.
Дръпвам от котлона и оставям да се поохлади.
Оризът поема излишната течност и става перфектна консистенция на сутляша.
Разсипвам в купички или чашки за десерт.
Поръсвам с канела през шаблон, за да се получат интересни формички като украса на млякото с ориз за гости.