Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Печено Агнешко»Агнешко със зелени подправки и картофи

Агнешко със зелени подправки и картофи

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Агнешко със зелени подправки и картофи
Снимка: Яница Николова
1 / 2
09/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
190 мин.
Порции
2
"Агнешко с картофи и куп ароматни подправки - очаквате крайния резултат с нетърпение"

Необходими Продукти

  • агнешко бутче - 1 кг, или ребра
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 1/2 каф.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • картофи - 4 бр. 
  • лапад - 2 листа
  • лобода - 2 листа
  • пресен лук - 2 бр.
  • джоджен - 2 стръка 
  • девесил - 1/2 стръка 
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкият бут се нарязва на порции и се слага в тава.

Поръсва се със солта, черния и червения пипер и олио и се намазва добре навсякъде.

Всички зелени подправки се нарязват и прибавят, а картофите се обелват, измиват и поставят цели покрай месото.

Налива се водата и се покрива с алуминиево фолио.

Пече се агнешкото на фурна на 150 °C около 2:30-3:00 часа в загрята печка.

Към края се маха фолиото, за да се получи златист цвят на агнешкото със зелени подправки и картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: