Начин на приготвяне
Нарежете агнешкото на едри порционни парчета. Посолете всяко парче и оставете за 30 минути.
Измийте джоджена, дивия чесън и пресния лук.
Подмажете тава с малко олио.
На дъното разпределете зелените подправки, без да ги режете.
В купа смесете олиото, черния и червен пипер. Намажете всяко парче месо с получената смес. Подредете ги върху зелените подправки.
Измийте пресните картофи, без да ги белите. Направете им по няколко разреза от едната страна. Посолете и подредете картофите между месото с разреза надолу. Така картофите също ще се овкусят.
Нарежете маслото на парчета и сложете и него.
Сипете една чаша вода. Покрийте тавата с алуминиево фолио и я сложете агнешкото с картофи в загряна фурна на 200 градуса. Печете 3 часа, като по средата на печенето намалите температурата на 160 градуса.
След това махнете фолиото, залейте с отделения сос печеното агнешко с пресни картофи и върнете във фурната за още 10-15 минути до образуване на препечена коричка.
Добър апетит!