Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Яхния с пилешко с картофи и жълт фасул

Яхния с пилешко с картофи и жълт фасул

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Яхния с пилешко с картофи и жълт фасул
Снимка: Дони Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Нека апетитът бъде страхотен с тази яхния с пилешко и картофи"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • моркови - 2 бр.
  • олио - 60 мл
  • пилешко месо - 500 г от долно бутче
  • картофи - 600 г
  • жълт боб - 200 г бланширан
  • доматена паста - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържих за 5-6 минути лука, чесън и нарязаните на полумесци моркови с олиото.

Добавих обелените и измити картофи, нарязани на парчета около 3 см.

Предварително отпененото пилешко месо от долно бутче го обезкостих и прибавих в тенджерата.

Оставих за няколко минути да се задуши и добавих жълтия боб.

Подправих ароматната яхния със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, долях топла вода, доматеното пюре и оставих да поври, докато продуктите се с готвят.

В купа сложих една супена лъжица брашно, разтворих с хладка вода, да се получи гладка кашичка, гребнах от картофената манджа, да се темперира сместа, и върнах обратно.

Подправих обилно с магданоз яхнията с пилешко с картофи и жълт фасул.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: