Начин на приготвяне
Запържих за 5-6 минути лука, чесън и нарязаните на полумесци моркови с олиото.
Добавих обелените и измити картофи, нарязани на парчета около 3 см.
Предварително отпененото пилешко месо от долно бутче го обезкостих и прибавих в тенджерата.
Оставих за няколко минути да се задуши и добавих жълтия боб.
Подправих ароматната яхния със сол, черен пипер, червен пипер, чубрица, долях топла вода, доматеното пюре и оставих да поври, докато продуктите се с готвят.
В купа сложих една супена лъжица брашно, разтворих с хладка вода, да се получи гладка кашичка, гребнах от картофената манджа, да се темперира сместа, и върнах обратно.
Подправих обилно с магданоз яхнията с пилешко с картофи и жълт фасул.