Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на Тиган»Ориз с къри, моркови и чесън

Ориз с къри, моркови и чесън

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Ориз с къри, моркови и чесън1 / 2
07/07/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1-2
"И не забравяйте, оризът е вкусен, когато в непосредствена близост с него има и сочна пържола"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 гр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - краве 2 с.л.
  • моркови - настъргани 2 - 3 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • къри - 1 - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - смлян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се сварява.

В среден голям дълбок тиган се загрява маслото и зехтина. Изсипват се морковите и се запържват за 5 - 7 минути на среден огън. Добавя се ситно нарязаният чесън и се запържва за 1 минута. Подправя се с къри и при постоянно бъркане се задушава за 1 минута.

Свареният ориз се изсипва при морковите и се разбърква. Подправя се на вкус и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: