Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен със спанак

Огретен със спанак

Огретен със спанак1 / 2
04/02/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • спанак - 400 г (пресен или замразен)
  • червен лук - 2 глави
  • брашно - 50 г
  • прясно мляко - 70 мл
  • орехи - 0.5 ч.л.
  • кашкавал - 200 г
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • масло - 2 с.л.
  • галета - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете на дребно спанака (ако е замразен, го изцедете). В един съд сложете млякото и на слаб огън го оставете да заври.

В по-голям тиган запържете за 10 минути маслото с дребно нарязания лук, добавете брашното и пържете още 2 минути. Добавете топлото мляко и бъркайте, докато не се сгъсти.

След като свалите тигана от котлона, добавете и орехите.

Настържете кашкавала и го разбъркайте със сместа в тигана, овкусете със сол и черен пипер. Добавете спанака и разбъркайте добре. След това сложете цялата смес в тава с диаметър около 26 см.

Печете на 210 градуса.През това време изпържете галетата с малко масло и го поставете отгоре върху спанака, за да се запече леко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
42
32
20
10
Дай твоята оценка: