Начин на приготвяне
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме. Сиренето се намачква, добавяме към него спанака, нарязания на малки кубчета морков и настъргания праз. Аз сложих много малко праз, но ако обичате, може да сложите повече.
Маслото се разтапя и се прибавя към другите продукти. Овкусяваме с пикантина, черен пипер, червен пипер и чесън на прах.
Всички продукти се разбъркват, като към тях се добавя сметаната за готвене и малка част от водата на картофите. Накрая заливаме със заливка за мусака, като към нея прибавяме и кашкавала.
Разбиваме 2 яйца с 200 грама кисело мляко. Прибавяме щипка сода, две супени лъжици брашно и настъргания кашкавал.
Печем на 200 градуса до готовност. Аз сервирах огретена с кисело мляко. Може да се поръси отгоре със ситно нарязан магданоз.