Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Задушено свинско»Задушено свинско със сушени зеленчуци

Задушено свинско със сушени зеленчуци

Задушено свинско със сушени зеленчуци
Снимка: Росица Петрова
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Задушено свинско със зеленчуци - поднесете със салата по избор"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сушени зеленчуци - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • бира - 150 мл
  • сол
  • черен пипер
  • пушен червен пипер
  • кимион
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази рецепта ползвах свински ребра и врат, които нарязах на едри парчета.

В купа смесете сушените зеленчуци, олиото и всички подправки.

Разбъркайте и с тази смес намажете месото от всички страни.

Нарежете на полумесеци една глава кромид лук и добавете и нея.

Оставете месото да се маринова 1 час в хладилник, покрито с фолио.

След това наредете месото в подходяща тава и налейте бирата.

Ако в купата, в която е било месото, е останала от маринатата, добавете и нея.

Покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече в загрята фурна на 200 °С за 1 час.

След като този час мине, махнете фолиото и върнете свинското задушено във фурната за още 10тина минути, докато хубаво се запече!

Поднесете задушеното свинско със сушени зеленчуци със свежа салата или задушени картофи.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: