Начин на приготвяне
В голяма купа счупете яйцата, изсипете захарта и разбийте с миксер на пухкав крем. На малки порции прибавете брашното и щипка канела, като бъркате с дървена лъжица отдолу-нагоре за да не спадне сместа.
Подмажете обилно правоъгълна тавичка с краве масло. Изсипете сместа, подравнете и изпечете реването на 190 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор за около 20 мин. Извадете готовото реване и оставете настрана, докато се охлади напълно.
За сиропа в тенджерка налейте водата и изсипете захарта. Сварете за 10 мин. Отдръпнете от огъня, излейте една кафена чашка ром и 3 с.л. лимонов сок. Сиропирайте охладеното, нарязано на квадрати реване с горещия захарен сироп. Украсете със захаросани череши и листа прясна мента.