Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Гювеч»Телешко със зеленчуци и ягорида в гювеч

Телешко със зеленчуци и ягорида в гювеч

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Телешко със зеленчуци и ягорида в гювеч2 / 2
03/07/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6-8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 750 г
  • лук - 5 гл. (200 г)
  • чушки - 6 бр. (300 г)
  • патладжани - 1 бр. (200 г)
  • зеле - 250 г (прясно)
  • бамя - 200 г
  • зелени домати - 200 г
  • домати - 300 г червени
  • ягорида - 100 г (зелено грозде)
  • олио - 1 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 вр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкото месо на парчета. Задушаваме ги за няколко минути в част от мазнината заедно със ситно нарязания лук. Накрая прибавяме червения и черния пипер и прехвърляме в гювеч.

Към задушеното слагаме нарязаните на парчета чушки, бамя и патладжани, обелените и нарязани на кръгчета домати, зърната зелено грозде.

Посоляваме, поръсваме с нарязания на дребно магданоз и поливаме с останалата ни мазнина.

Печем телешкото във фурна на умерена температура, докато остане на мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: