Начин на приготвяне
Загрейте олиото на умерен огън и в него запържете скилидките чесън, нарязани на тънки филийки. Достатъчно е да си пуснат аромата.
Почистете добре гъбите, нарежете ги и ги сложете при чесъна, като е добре тиганът да е с широка повърхност, за да са на по-тънък пласт и да се сотират, а не да се задушават.
След като поомекнат, сипете ориза. Ако ползвате кръглозърнет сорт тип Бомба, няма нужда да го миете дълго предварително или да го киснете във вода.
След като и оризът се позапържи, овкусете със сол и розмарин и сипете течността в пропорции според сорта, който използвате.
Варете до поемане на бульона, като се стараете почти да не разбърквате. Нека огъня не е много силен, за да не загаря по дъното.
Накрая добавете маслото и след като се разтопи, чукнете яйцата и разбъркайте хубаво.
За финал, сложете свежия накълцан магданоз и по желание една-две лъжици лимонов сок и черен пипер.
Сервирайте гъбите с ориз с гарнитура от домат поръсен със хубав зехтин и сол Малдон.
Добър апетит с моя ориз на тиган с горски гъби и яйца!
Коментари