Супа от коприва с фиде
Supa od koprive sa fidom

Супа от коприва с фиде

Ivi  VaccaIvi Vacca
Мастър Шеф
5326k1k2k
Супа от коприва с фиде
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
18/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Опитайте да си приготвите копривената супа с фиде - ще останете доволни"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Копривата се измива добре и се попарва във вряла вода за около 5 минути на котлона. Изважда се и се оставя да се охлади след, което се нарязва на малки късчета.

Морковът се нарязва на малки кубчета или се настъргва.Пресният лук се нарязва на около 2 см и се запържва леко в олио заедно с моркова. Щом са готови, се се слагат в тенджерата с бульона от попарената коприва и нарязаната охладена коприва и се оставят да се варят 10 минути.

След като омекне, се слага дребно натрошено фиде. Копривената супа се вари за 5 минути, докато фидето се свари

Прави се застройка: Яйцето се разбива в купа с киселото мляко и лимонов сок. След това се добавя магданоз. В края се и добавя една нарязана скилидка чесън.

Добавя се постепенно около 1/2 л от горещия бульон на пролетната супа, като се бърка непрекъснато. Супата се маха от котлона.

Оставя се за 5 минути и тогава постепенно застройката се налива в тенджерата, като не се спира да се бърка.

Желая Ви добър апетит с моята супа от коприва с фиде!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: