Начин на приготвяне
Смелете бисквитите и ги смесете с разтопеното масло, разбъркайте и поставете сместа на дъното на форма за торта с диаметър 24 см. С лъжица притискайте сместа, за да получите коричка, която ще е основа на чийзкейка.
Поставете формата в хладилник, докато приготвите крема за чийзкейка.
В блендер смесете ягодите, захарта, настърганата кора и сока на лайма, пасирайте до гладка и течна еднородна смес.
В купа разбийте с миксер сладкарската сметана на пухкав крем като поетапно прибавяте маскарпонето и крема сиренето до гладка кремообразна смес.
Към нея прибавете ягодовото пюре и разбъркайте добре.
Сипете сместа върху основата и разпределете равномерно. Покрийте формата със стреч фолио и върнете в хладилника за една нощ.
Декорирайте ягодовия чийзкейк с пресни ягоди, които потапяте в разтворен желатин (може и без тази процедура) за гланц и сервирайте.
Много вкусен и семпъл чийзкейк с ягоди.