Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал

Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал

Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал
Снимка: Стефани Иванова
2 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Пилешки хапки с бира, гъби и кашкавал - апетитно мезе за бира, ако питате нас"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 900 г
  • бира - 200 мл
  • кашкавал - 100 - 150 г
  • гъби - 300 г
  • готварска сметана - 300 мл
  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 1 с.л.
  • олио - за запържване на филето
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол - 2 - щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • масло - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме пилешкото филе. Нарязваме го на тънко като за пържолки и овкусяваме с червен, черен пипер и сол.

Пържим до златисто, колкото да запечатаме месото, за да остане крехко.

Местим в тавичка, заливаме с бирата и слагаме да се пече докато бирата се изпари.

Обелваме гъбите, нарязваме ги. Загряваме в тиган маслото и ги запържваме.

Към тях добавяме готварската сметана, прясното мляко и брашното. Бъркаме докато се сгъсти сосът.

Заливаме пилешките хапки със соса и оставяме за още 10-на минути. По желание настъргваме кашкавал и оставяме до златисто. Насладете се на вкусотията.

Пилешките хапки с бира, гъби и кашкавал са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: