Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Яхнии»Яхния с картофи и свинско месо

Яхния с картофи и свинско месо

AneliaStefanovaAneliaStefanova
Иноватор
2692k7725
Яхния с картофи и свинско месо
Снимка: AneliaStefanova
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4
"Картофена яхния със свинско - класика в жанра"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 бр.
  • свинска плешка - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чушки - 1 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • доматен сос - 500 г
  • олио - 30 мл
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • куркума - 1 щипка
  • джинджифил - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинската плешка се нарязва на късчета и се слага да заври, след което се изплаква отново със студена вода. Залива се малко вода, колкото да покрие месото, и се вари до полуготовност.

Картофите се режат на средни по големина кубчета и се прибавят към полусвареното месо.

Към тях се прибавят нарязаните лук, чесън и пресен пипер.

Добавят се сухите подправки. Яхнията се залива с доматения сос и ако има нужда се долива още вода.

Ястието се вари на средна степен, докато картофите омекнат.

За да се сгъсти сосът, непосредствено преди да се изключи котлонът, към яхнията се прибавят две супени лъжици брашно, разтворени в малко вода.

Яхнията с картофи и свинско месо е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Мащерка, куркума, джинджифил, индийско орехче, чубрица... я сипи всички бурканчета с подправки от рафта, кво да си играем на дребно. Това е някакво кулинарно безумие.
09.09.2023 18:20