Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Къдрава залята баница от 1927 г.

Къдрава залята баница от 1927 г.

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Къдрава залята баница от 1927 г.
Снимка: Мария Божилова
1 / 7
27/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Рецептата за залята баница е ретро, но това значи само едно - изпитана и доказана във времето, какво мислите по въпроса"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 3 бр. ръчно точени
  • сирене - 400 г саламурено
  • яйца - 4 бр. за плънката и 3 бр. за заливане
  • кисело мляко - 500 г
  • масло - 100 г
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тавата, в която ще се пече баница, се слага масло. Тавата се слага във фурната, за да се разтопи маслото, след което с четка маслото се разнася върху цялата тава и по страните на тавата.

Сиренето се натрошава на едро, слага се киселото мляко и се разбърква много добре.

Яйцата 4 бр. се разбъркват с телена бъркалка и се слагат в сиренето и киселото мляко. Разбърква се много добре.

Нарежда се първата кора в тавата и с ръце се завърта на различни посоки, за да стане набрана.

Слага се половината от плънката, като се разпределя равномерно навсякъде по кората.

Слагат се няколко кубчета масло, след което се слага втората кора, която се набира и залива както първата.

Отгоре се слага третата кора, която се набира. Баницата с точени кори се нарязва на парчета.

Яйцата 3 бр. се разбиват на пяна и се прибавя 100 мл олио, след което се разбърква много добре.

С тази яйчена смес се залива баницата, като е важно сместа да влезне между разрязаните парчета.

Къдравата залята баница от 1927 г. се пече 40 мин в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: