Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Залята баница

Залята баница

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Залята баница
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Заливате, печете, ядете - нищо сложно и винаги с гарантиран вкусен резултат"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 400 г
  • кисело мляко - 2 кофички (по 400 г)
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 400 г
  • извара - 330 г
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Намазвате тавата с 2 с.л. зехтин.

Подготвяте плънката за баница, като смесвате всички продукти без зехтина.

Разпределяте сместа на равни части според броя на корите.

Нареждате корите, като заливате всяка с равна част от плънката, като след последната кора нарязвате баницата на парчета и заливате с последната част от сместа и 2 с.л. олио.

Печете залятата баница 60 мин на 180 градуса на вентилатор.

Поднесете топлата баница със сирене с чаша айрян или боза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: