Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сочни пилешки бутчета във фрайър

Сочни пилешки бутчета във фрайър

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Сочни пилешки бутчета във фрайър
Снимка: Яница Николова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сочни пилешки бутчета - поднесете ги със салата по избор"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 броя
  • сол - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • подправка за пиле - 1/2 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се почистват, измиват и се разделят на порции, ако са големи, може да се направят разрези с ножа, за да се изпекат по-добре.

В купичка се смесват подправките и олиото и се разбъркват. Пилешките бутчета се намазват със сместа навсякъде.

Подреждат се в кошницата на фраера и се включват на 160 градуса за 25 минути от едната страна и за 20 от другата.

Моят еър фрайър е с мощност 1500 W и капацитет 800 грама.

Получава се много крехко и сочно месо с хрупкава коричка поради бавното печене, точно както пиле на грил.

Сочните пилешки бутчета във фрайър са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: