Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Еклерова торта»Еклеровата торта на Яни с шоколад

Еклеровата торта на Яни с шоколад

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5403k9436
Еклеровата торта на Яни с шоколад3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
12
"Еклерова торта с шоколад - струва си всяка минута чакане"

Необходими Продукти

  • Еклери
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 щип.
  • захар - 1 щип.
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • крем за еклерите
  • масло - 2 с.л.
  • ванилия - 3 бр. (по 0.2 г)
  • прясно мляко - 330 мл
  • яйца - 1 бр., малко
  • брашно - 2 1/4 с.л.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • Блат
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 65 г
  • захар - 100 г
  • какао - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • Сироп
  • ром - 1 с.л. или есенция
  • захар - 50 г
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • Крем за тортата
  • прясно мляко - 500 мл
  • захар - 4 с.л.
  • пудинг ванилия - 1 бр. (60 г)
  • сладкарска сметана - 200 мл
  • желатин - 1 пакет (10 г)
  • Глазура
  • шоколад - 100 г
  • сметана за готвене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвят се еклерите, всичко без брашното и яйцата се кипва на котлона, после се прибавя брашното и се разбърква непрекъснато до образуване на гладка топка тесто.

Леко се охлажда и се прибавят яйцата до пълното усвояване. С лъжица върху хартия за печене в тава се избутва от тестото. Пекат се на 240 градуса около 30 минути.

Кремът за еклерите се прави, като яйцето, брашното, част от млякото се разбиват и се прибавят към останалото мляко и захар, които кипват на котлона. Разбърква се до сгъстяване, добавя се ванилия и масло. С готовия крем се пълнят еклерите.

За блата захарта и яйцата се разбиват, прибавят се сухите съставки и се разбърква добре.

Изсипва се във форма с диаметър 24 см. и се пече на 160-170 градуса загрята фурна около 25 минути. Разделя се на два блата.

За крема за тортата пудингът се сварява с прясното мляко и захарта според указанията.

Сметаната се разбива на крем и смесва с пудинга, добавя се разтопеният желатин. Разбива се добре.

Глазурата се приготвя, като шоколадът и сметаната се загряват до разтопяване на шоколада, разбърква се.

Следва слобяването на еклеровата торта. Във форма се слага първо блат, сироп, крем пудинг, еклери с крем, крем пудинг, блат, сироп и крем пудинг.

Залива се с приготвената глазура и се прибира в хладилник. После се украсява по избор.

Еклеровата торта на Яни с шоколад е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: