Начин на приготвяне
Пригответе плънката. Натрошете сиренето и го разбъркате с яйцата, млякото, содата и олиото.
Вземете една кора и я сгънете по дължина така че да се получи правоъгълник. Поръсете от плънката и пак сгънете по дължина.
Започнете да нагъвате кората от единият край на малки триъгълничета, докато стигнете до края.
Така направете и с останалите кори и плънка (оставете малко за поръсване).
Подредете баничките в намаслена тава. Поръсете ги с останалата плънка и поставете бучици масло.
Печете триъгълните банички на 200 градуса около 30 минути или докато придобият златист цвят.
Извадете ги от фурната и ги напръскайте с малко студена вода (ако искате да останат хрупкави, тази процедура я пропускате).
Баничките на Яни са много вкусни!