Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Баничките на Яни

Баничките на Яни

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Баничките на Яни
Снимка: Добринка Петкова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
14
"Колко трябва да си специален, за да кръстят такива апетитни банички на твое име"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет (500 г)
  • яйца - 4 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • сирене - 200 г
  • олио - 1/4 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • масло - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе плънката. Натрошете сиренето и го разбъркате с яйцата, млякото, содата и олиото.

Вземете една кора и я сгънете по дължина така че да се получи правоъгълник. Поръсете от плънката и пак сгънете по дължина.

Започнете да нагъвате кората от единият край на малки триъгълничета, докато стигнете до края.

Така направете и с останалите кори и плънка (оставете малко за поръсване).

Подредете баничките в намаслена тава. Поръсете ги с останалата плънка и поставете бучици масло.

Печете триъгълните банички на 200 градуса около 30 минути или докато придобият златист цвят.

Извадете ги от фурната и ги напръскайте с малко студена вода (ако искате да останат хрупкави, тази процедура я пропускате).

Баничките на Яни са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: