Начин на приготвяне
Приготвят се еклерите, всичко без брашното и яйцата се кипва на котлона, после се прибавя брашното и се разбърква непрекъснато до образуване на гладка топка тесто.
Леко се охлажда и се прибавят яйцата до пълното усвояване. С лъжица върху хартия за печене в тава се избутва от тестото. Пекат се на 240 градуса около 30 минути.
Кремът за еклерите се прави, като яйцето, брашното, част от млякото се разбиват и се прибавят към останалото мляко и захар, които кипват на котлона. Разбърква се до сгъстяване, добавя се ванилия и масло. С готовия крем се пълнят еклерите.
За блата захарта и яйцата се разбиват, прибавят се сухите съставки и се разбърква добре.
Изсипва се във форма с диаметър 24 см. и се пече на 160-170 градуса загрята фурна около 25 минути. Разделя се на два блата.
За крема за тортата пудингът се сварява с прясното мляко и захарта според указанията.
Сметаната се разбива на крем и смесва с пудинга, добавя се разтопеният желатин. Разбива се добре.
Глазурата се приготвя, като шоколадът и сметаната се загряват до разтопяване на шоколада, разбърква се.
Следва слобяването на еклеровата торта. Във форма се слага първо блат, сироп, крем пудинг, еклери с крем, крем пудинг, блат, сироп и крем пудинг.
Залива се с приготвената глазура и се прибира в хладилник. После се украсява по избор.
Еклеровата торта на Яни с шоколад е готова.