Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Ментова торта с шоколад и маскарпоне

Ментова торта с шоколад и маскарпоне

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
4686k2k3k1
Ментова торта с шоколад и маскарпоне
Снимка: Juliya
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Много пухкава и сочна шоколадова торта с аромат на мента"

Необходими Продукти

  • брашно - 230 г
  • захар - 90 г
  • краве масло - 100 г
  • жълтъци - 3 бр.
  • белтъци - 3 бр.
  • сироп от мента - 15 с.л.
  • бакпулвер - 1 с.л.
  • сол - щипка
  • За крема
  • маскарпоне - 500 г
  • сладкарска сметана - 200 г
  • пудра захар - 100 г
  • сироп от мента - 3 - 7 с.л. (на вкус)
  • За глазурата
  • захар - 4 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • прясно мляко - 4 с.л.
  • краве масло - 30 г
  • шоколад - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото със захарта.

Добавете жълтъците и ментовия сироп.

Прибавете пресятото брашно, щипка сол и бакпулвера.

Разбийте белтъците на сняг, добавете на части към сместа, разбърквайки внимателно с шпатула до получаване на еднородно тесто.

Печете в предварително загрята фурна на 170° за около 40 минути (проверете с клечка).

За крема разбийте маскарпонето и сметаната с пудрата захар и прибавете ментовия сироп.

Разрежете напълно изстиналия блат на две и покрийте с крема.

След това намажете тортата от всички страни с крема и приберите в хладилник за 1-2 часа.

За глазурата смесете захарта, какаото, млякото и кравето масло и сложете на котлона.

След като сместа заври, махнете тенджерата от котлона, добавете шоколада и разбъркайте.

Оставете да се охлади, покрийте тортата с тази глазура и сложете в хладилника.

Ментовата торта е готова. Можете да декорирате тортата както пожелаете.

Ако рецептата ти харева, опитай и другите ни предложения за шоколадови торти или нашата спаначена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: