Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пасти»Пандишпанови пасти с маслени цветя

Пандишпанови пасти с маслени цветя

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k3
Пандишпанови пасти с маслени цветя
Снимка: Дони Ники
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Пандишпанови пасти с маслени цветя - чудесни за всеки повод"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 4 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • какао - 2 с.л.
  • Крем за намазване
  • сладкарска сметана - 250 мл
  • пудра захар - 50 г
  • ягодово сладко - 3 с.л.
  • Маслен крем
  • масло - 250 г
  • кондензирано мляко - 1 кутийка (397 г)
  • гелова боя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйца със захарта се разбиват с миксера до побеляване, брашното и какаото се пресяват и се добавят към сместа, разбърква се с шпатула от долу нагоре.

Изсипва се в правоъгълната тава на фурната, покрита с хартия за печене. Пече се на 170 градуса до готовност.

Готовият блат се навива на руло заедно с хартията, изчаква се да се охлади. Отстранява се хартията и се нарязва на парчета около 5 см.

Сладкарската сметана с пудрата захар се разбиват до готовност. Отделят се няколко лъжици за измазване на пастичките отстрани, а към другата се добавя сладкото от ягоди.

Всяко парче се развива и намазва с ягодовата смес и се навива отново на руло. С чистата четка се намазва от всички страни.

Маслен крем:

Маслото се разбива на максимална мощност за 5 минути, след което се добавя постепенно кондензираното мляко. Разбива се още 7-8 минути. Полученият крем се оцветява с боя, сипва се в еднократен пош с накрайник и се шприцоват цветя и листа.

Пандишпановите пасти с маслени цветя са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: