Хрупкави соленки с мас и сирене
Hrskavo slano pecivo sa mašću i sirom
gotvach.bg»Рецепти»Солени Печива»Соленки»Хрупкави соленки с мас и сирене

Хрупкави соленки с мас и сирене

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9613k5
Хрупкави соленки с мас и сирене
Снимка: Яница Николова
1 / 3
20/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Хрупкави соленки с мас и сирене - следобедно хрупане"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр., разбито (отделена е 1 с.л. от него за намазване отгоре)
  • кисело мляко - 80 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сирене - 80 г
  • сол - 1/2 ч.л.
  • мас - 100 г
  • брашно - 250 г + 1 - 2 с.л. за доизмесване
  • още
  • морска сол
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходящ съд се смесват свинската мас, яйцето, солта, млякото с бакпулвер и сиренето, което е натрошено.

Прибавя се пресято брашно, повече не се прибавя от написаното, оформя се на топка.

Върху набрашнен плот се разточва кора на около 1 см. дебелина. Правят се различни форми с формички или се изрязват с нож.

Подреждат се в тава с хартия за печене, намазват се с отделеното разбито яйце. Отгоре се поръсват с морската сол и маковото семе.

Прибират се за 5 минути във фризера и после соленките се пекат на 190 градуса около 15 минути.

Хрупкавите соленки с мас и сирене са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: