Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Соленки»Хрупкави соленки с маслини

Хрупкави соленки с маслини

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Хрупкави соленки с маслини
Снимка: Христинка Колева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
10
"Следобедът не би могъл да бъде по-хубав с тези хрупкави соленки с маслини"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • маслини - 70 г без костилки
  • кашкавал - 40 г
  • краве масло - 80 г студено
  • сол - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • вода - 4 с.л. студена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслините се нарязват. Кашкавалът се настъргва на дребно ренде.

Към брашното се прибавят студеното краве масло, солта и черния пипер. Сместа се претрива с пръсти до получаване на трохи.

Добавят се маслините, кашкавалът и водата. Замесва се тесто, колкото да се обединят продуктите.

Поставя се в стреч фолио и след това в хладилник за 1 час.

Тестото за соленките се разточва през стреч фолио на тънко.

Изрязват се кръгчета с диаметър 6 см.

Солените бисквити се подреждат в тава, постелена с хартия за печене.

Соленките се пекат в предварително загрята фурна на 180 °C около 15 минути или до зачервяване.

От тази доза се получават около 40 бр. хрупкави соленки с маслини.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: