Начин на приготвяне
Замесваме пухкаво и меко тесто от комбинацията на лимецово брашно, пълнозърнесто брашно, хималайска сол, сода, активирана с ябълков оцет, шарлан и семена. Месим хубаво тестото.
Колкото повече го месим, толкова по-пухкаво и еластично ще стане! Разточваме средно дебелички кръгли лентички и вместо да ги съединим в кръг, преплитаме двата края и ги залепваме на 1 см разстояние, и както на снимката - се получават преплетени фигурки.
Еластичното тесто позволява най-различни видове форми да сътворим с ръцете си. Намазваме с шарлан тава и ги подреждаме на малко разстояние.
Отгоре ги намазваме с шарлан, за да не изгорят, а да добият златист цвят. Печем соленките на 200 градуса за около 10-12 минути.
Поднасяме топли.
Лесни за приготвяне! Невероятно хрупкави!
Чудно Вкусно!