Минипици с цвечета на тиквички

Maria  TonchevaMaria TonchevaНовак6301
27/06/2014
Приготвяне25 мин.
Готвене15 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 078
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • Тесто за пица 1/2 доза
  • мая - 25 г, прясна или 2 пакетчета ( по 7 г), суха
  • вода - 2/3 ч.ч. (150 мл), топла
  • брашно - 3 ч.ч. (450 г), обикновено - ½ ч.ч. (75 г), за поръсване на работния плот
  • сол - ½ ч.л.
  • Плънка
  • чери домати - 8 бр.
  • цвят от тиквички - 6 бр.
  • пармезан - 45 г, на люспи
  • мащерка - 1 с.л., на ситно
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тестото за пица се подготвя и се оставя да втасва встрани. Фурната предварително се загрява до 220 градуса. След като втаса тестото, се замесва с 1 с.л. зехтин.

Тестото се разточва на кора с дебелина 5 мм. Изрязват се кръгли парчета с диаметър 4 см.

Във всяко тестено кръгче се слага по едно колелце домат. Минипиците се редят в тавата и се оставят около 15 мин., за да се надигнат.

Цветчетата се измиват и се режат на ситно. Слага се по-малко на всяка пица и се поръсва със зехтин. Пече се около 12 мин. Поръсва се с пармезана и мащерката.

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар