Начин на приготвяне
Обелете и нарежете на парченца тиквичката и чесъна, посолете ги и поставете в дълбок съд заедно с магданоза. Пасирайте до гладка смес и ги прехвърлете в голяма цедка, за да се отцеди водата и остане гъста кашичка.
В отделна купа разбийте яйцето със малко сол и добавете към него тиквичките, брашното и пармезана. Разбъркайте добре до хомогенна смес. Това ще е нашето тесто за пиците, то трябва да е с консистенция малко по-гъста от на кексово тесто.
Загрейте фурната на 180 градуса, само долен реотан с вентилатор. Върху хартия за печене (по желание намазнена с малко олио или зехтин) оформете 4 малки кръгчета с еднаква форма и най-важното - еднаква дебелина, за да се изпекат равномерно всичките (горе-долу всяко с диаметър 13 см). Печете 15-18 минути или до получаване на приятен и лек загар.
Докато се пекат, си нарежете моцарелата и домата на тънки кръгчета и щом извадите още горещите пици, намажете всяка от тях с по лъжичка босилеково песто, отгоре подредете моцарела и кръгчета домат, а накрая завършете със маслинка. По желание мушнете в още топлата фурна за още 2 минути, но и без да го направите, моцарелата леко вече би трябвало да се е разтопила.
Украсете с листенца пресен босилек или мента и сервирайте топли. По една мини пица на човек е достатъчно, ако ще е за предястие.
Да ви е сладко!
Коментари