Начин на приготвяне
Картофите се варят в подсолена и вряща вода около 20 мин. Изцеждат се и се намачкват. Оставят се да изстинат, междувременно се вари спанакът около 5 мин. Спанакът се блендира, докато стане на пюре, като се смесва с картофите
Добавя се брашното, жълтъкът и солта. От готовото получено тесто се оформят наденички с диаметър около 1.5 см и се режат парченца от 2 см. Поръсват се брашно.
Сиренето Теледжио или Фонтина се разтопяват заедно с прясното мляко около 5 мин., като се бърка непрекъснато. Маслото се разтапя с градинския чай около 2 мин.
Ньоките се варят в подсолена вряща вода заедно със зехтина около 3 мин. на малки порции. Вадят се с решетъчна лъжица.
Сервират се със соса от сирене и се заливат с маслото с градински чай. Осолява се по желание и се поръсва с черен пипер.