Начин на приготвяне
Изчистваме, измиваме и отцеждаме спанака. Нарязваме го на ленти.
Нарязваме чесъна на филийки и го запържваме в сгорещеното олио.
Добавяме спанака и запържваме.
Вадим зеленчуците и ги изцеждаме от водата, която са пуснали.
В купа прехвърляме отцедения спанак и го пасираме на пюре.
Към пюрето прибавяме натрошеното сирене, галетата и разбитите яйца, овкусяваме със солта и черния пипер.
От добре разбърканата смес формяме кюфтета.
Овалваме ги в брашно, изтупваме от излишното и пържим на маслена баня, като постепенно намаляваме силата на огъня.
Готовите кюфтета изваждаме и поставяме върху кухненска хартия, за да се отцедят.
Приготвяме соса от разбърканото кисело мляко, майонезата, чесъна, солта и наситнен копър.