Яхния с праз и суджук

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4 - 6

Необходими Продукти

  • суджук - 300 г (луканка)
  • праз - 1 кг (7 - 8 стръка)
  • домати - 4 - 5 бр.
  • олио - 100 мл
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на дребно праза и го задушаваме в мазнината с малко вода до омекване. Прибавяме червеният пипер и разбъркваме.

Нарязваме доматите на малки парченца и ги прибавяме към лука, за да се задушат.

Заливаме яхнията с топла вода и я кипваме. Прибавяме предварително нарязаната на парченца луканка или суджук и посоляваме.

Варим яхнията на умерен огън, докато суджукът омекне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: