Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Млечното реване на мама

Млечното реване на мама

Яница НиколоваЯница Николова
Мастър Шеф
5393k9423k6
Млечното реване на мама
Снимка: Яница Николова
1 / 2
24/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"От млечното реване на мама по-вкусно няма"

Необходими Продукти

  • Блат
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 80 г
  • олио - 80 мл
  • прясно мляко - 200 мл
  • брашно  - 100 г
  • пшеничен грис - 150 г
  • бакпулвер - 1 пакетче от 10 г
  • ванилия - 3 бр. (по 0.2 г)
  • Сироп
  • прясно мляко  - 800 мл
  • захар - 350 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват със захарта до пухкав крем, прибавя се олиото, прясното мляко. Накрая се добавя брашното с гриса, разбиват се с миксер.

Изсипва се в тава с хартия за печене.

Пече се в загрята на 170 градуса фурна за около 30-35 минути. След това се отстранява хартията и се връща в същата тава.

Нарязва се внимателно на ромбчета и се надупчва с дървено шишче, залива се с охладения млечен сироп

За сиропа млякото и захарта се кипват на котлона  за 1-2 минути, докато се разтопи захарта. 

Реването се прибира в хладилник за около 1 час.

Млечното реване на мама е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: