Начин на приготвяне
В киселото мляко се разбива содата за хляб да шупне. Сипва се в средата на брашното, пресято в тавичка.
Добавя се яйцето, разтопена свинска мас, настъргано краве сирене, настърган кашкавал, сминдух и сол на вкус.
Ако е солено сиренето сложете по-малко, просто опитайте как е на вкус.
Всичко се разбърква с вилица и замесваме средно меко тесто, което да не лепне. Разделя се на три топки. Всяка се разточва на кръгла кора и се нарязва на 16 триъгълника.
Навиваме на малки кифлички и нареждаме в широка тава върху хартия за печене. Разбива се жълтъкът с 1 с. л. олио и 1 с. л. вода, намазваме с четка соленките и поръсваме със семена.
Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто - при мен за 20 минути, като към края включих и вентилатора.
Соленките на мама са много вкусни, опитайте ги!
Източник: Галя Иванова