Свинско с праз и гъби

PolinaGPolinaG
Новак
5471727
Свинско с праз и гъби
Снимка: PolinaG
2 / 5
24/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
2
"Свинско с праз и гъби - апетитно до няма и къде"

Необходими Продукти

  • свинска плешка - 500 - 600 г
  • праз - 3 - 4 стръка
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 2 зелени + 1 червена
  • гъби - 200 г
  • олио - 50 - 60 мл.
  • сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • чубрица
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • лют червен пипер - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В средно дълбок тиган задушаваме свинското месо.

Постепенно добавяме зеленчуците, нарязани на дребно, като започваме с морковите, чушките, гъбите и праза.

След като лукът е започнал да омеква, добавяме подправките спрямо вкуса ни.

Готвим на среден огън, за да не загори пърженото свинско, докато изври водата и остане на мазнина (около 30-35 минути).

Свинското с праз и гъби е много вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Юстиниян Ясенов
Юстиниян Ясенов
Получи се много добре и е много вкусно !
25.11.2023 19:16
Христо
Христо
Колко време задушаваме месото и през какъв интервал добавяме зеленчуците ?
08.11.2022 15:49
1
Покажи всички подкоментари
Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
26.05.2022 18:38
2