Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат и се размесват със затопленото масло. Сместа се разпределя по дъното на форма и се запича за 4 минути на 180 градуса.
Блатът се изважда от фурната и се оставя на хладно. Крема сиренето се разбива, след което се смесва с кондензираното мляко, захарта, яйцето, ванилията и лимоновия сок.
Кремът се бърка до пухкавост. Малините се нареждат върху охладения блат и се заливат с крема. Десертът се връща във фурната за 50 минути.
Разтопеният шоколад се смесва със сметаната, докато се получи гладка смес. С тази заливка се полива охладения чийзкейк и се оставя в хладилника за 5–6 часа. Вторият вариант за заливката е да разтопите пасирано сладко от малини на котлона и да залеете сладкиша, след което отново трябва да престои в хладилника.