Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Шишчета»Шишчета от риба на скара

Шишчета от риба на скара

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Шишчета от риба на скара2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
20 бр.

Необходими Продукти

  • риба - 800 г филе от моруна /или друга риба/
  • лук - 4 глави
  • олио - 4 с.л.
  • чушки - 4 бр.
  • гъби - 150 г
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер
  • целина
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибата на кубчета. Забъркайте марината от вино, сол, нарязан лимон, наситнен магданоз и целина.

Оставете рибата да отлежи в сместа около 2 часа. Нарежете лука, чушките и гъбите също на кубчета.

Нанижете ги на шишчетата, като ги редувате с месото. Сложете шишчетата в чиния и ги наръсете с олио. Загрейте скарата.

Шишчетата се пекат по 5 минути на всяка страна. Поднасят се със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: