Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Задушени миди с моркови и чесън

Задушени миди с моркови и чесън

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
3144384
Задушени миди с моркови и чесън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • миди - 600 г мидени ядки
  • лук - 2 глави
  • масло - 1.5 пакетче
  • целина - 100 г
  • моркови - 4 бр.
  • чесън - 1 глава
  • брашно - 1 к.ч.
  • доматено пюре - 4 с.л.
  • бульон - 1 бр. зеленчуков
  • дафинов лист
  • черен пипер
  • сол
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Задушете в нагорещеното олио накълцаните на дребно лук, моркови, целина и чесън.

Добавете брашното, доматеното пюре и бульона, разтворен в 1 ч.ч. вода.

Сложете подправките, лимоновия сок и мидените ядки. Затворете съда с похлупак.

Задушете ястието за половин час във фурна, загрята на 150 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: