Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем - супа от киселец

Крем - супа от киселец

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Крем - супа от киселец1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
55 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5-6

Необходими Продукти

  • киселец - 300 г
  • картофи - 3 бр.
  • масло - 50 гр.
  • яйца - 2 бр. жълтъци
  • пилешки бульон - 1500 мл
  • сметана - 50 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистват се стъблата на киселеца, след което се измива и подсушава.

Картофите се измиват и нарязват на големи кубчета.

Киселецът се задушава в маслото при не висока температура, като се разбърква от време на време за да не се слепват листата. Когато киселецът омекне се прибавя 1500 мл. врял пилешки бульон. Оставя се отново да заври, прибавят се картофите, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя да ври около 35 мин. Когато стане готово картофите се пасират.

Жълтъците и сметаната се разбиват отделно. Към тях се прибавя един черпак супа. Супата се сваля от огъня. Сместта от жълтъци, сметана и супа се прибавя бавно, като се бърка постоянно.

Сервира се като в чинията със супа се добавя бучка масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Караджова
Йорданка Караджова
Накрая да се пасират картофите?! Трябва да се извадят картофите от супата, за да се пасират отделно ли? Неясно е написана рецептата! Ако се пасира цялата, трябва да пише крем супа. ..
31.10.2022 18:33