Начин на приготвяне
Лука и 2 моркова нарязах на едро, една част от гъбите на ситно и сложих в дъното на съда.
Изсипах голяма чаша за кафе (150 мл вместимост) с доматен сок и същото количество вода.
Разбърках и върху зеленчуците наредих свински джолан. Върху него изсипах другите гъби, които бяха на половинки нарязани и другите моркови нарязани на ивички.
Овкусих със соев сос, чубрица, кимион и сол. Добавих нарязаните на кръгчета картофи и в буркана от доматеният сос (в който има още сос) налях вода, която добавих към продуктите. Поръсих с червен пипер и без да бъркам сложих капака за готвене под налагане.
Моето месо е от диво прасе, поради тази причина готвих за 8 часа на функция HI на програма slow cook. Ако готовите със свинско от магазина, включете на 4 часа функция HI или 8 часа на функция Low отново на програма slow cook.
Месото се разпада, топи в устата и е поело от аромата на всички продукти в съда. Зеленчуците стават толкова вкусни, че може даже и без месото да минете.
Свински джолан в Instant Pot сервираме с домашно червено вино.