Начин на приготвяне
За да си приготвим сладко от ягоди, винаги трябва да избираме добре узрели ягоди.
Почистваме си и измиваме много старателно ягодите.
Ако има между тях по-едри, ги режем на две.
В голяма тенджера изсипваме ягодите, добавяме 1/2 чаена чаша вода, както и ванилиите.
Слагаме тенджерата на котлона и оставяме да заврят.
По време на варенето се образува розова пяна, която трябва да отстраним.
Когато видим, че сладкото започва да се сгъстява, сипваме и нарязаните орехи.
Продължаваме да варим до достигане на желаната гъстота.
След като сладкото се е сгъстило, добавяме лимонтузуто и оставяме да се вари още 2-3 минути.
Разпределяме сладко от ягоди с орехови ядки в бурканчета, които сме подготвили, като затваряме и ги обръщаме с капаците надолу.
Те остават така докато изстинат, а след това прибираме за зимата.
Коментари